Merkandi’de alışveriş yapmak için firma sahibi olmam şart mı?


 

‘Merkandi’de üye hesabı açmak ve toptancılardan mal almak için firma sahibi olmam gerekiyor mu?’ sorusu Merkandi ziyaretçilerinden en sık duyduğumuz sorulardan biri.

Cevap çok basit. Merkandi platformumuzda herkes – hem firma sahibi hem de özel kişi – kaydını yapabilir. Portalımızda mevcut olan hesapların her ikisi di – Standart ve daha çok veriye erişim kazandıran Premium oluşturabilirsiniz. Firma sahibi olmak portalımızda ilan ekleyebilmek için gereklidir. Bunun için Premium hesabı oluşturup firma doğrulama işlemini başarıyla tamamlamak gerekmektedir (daha fazla bilgi almak için buraya ve buraya bakınız).

Fakat eğer tek amacınız portalımızda sağlam bir tedarikçi bulup mal almaksa firma sahibi değiseniz bile hiç sorun olmadan Merkandi üyesi olabilirsiniz. Bu durumda sayfamızdaki fiyatlara ikamet ettiğiniz ülkede yürürlükte olan KDV vergisi eklenir (daha fazla bilgi almak için buraya bakınız).

Merkandi’de ilanlara bakarken ek bilgiler fark edebilirsiniz – bazı toptancıların sadece firmalara yoksa firma ve özel kişilere satış yapıp yapmadığını yazıyor. Bu bilgi ilan sayfasında satıcının adres bilgilerinin altında bulabilirsiniz (söz konusu bilgi sadece kayıtlı kullanıcılarımız görebilir).

Stok fazlası ürünler satan satıcılar genellikle en kısa zamanda ürünler satıp yeni ürünler almak ister bu yüzden hem firma hem özel kişilere ürünlerini satmaya hazırlar.