Merkandi’de hızlı satış yapmak istiyorsan cazip bir ilan yaz


Cazip ilan ekleme ipuçları

İlanın cazip olması için ne yapılabilir?

Merkandi portalımızda ilan ekleme zor bir işlem değil. İlan ekleme formü kullanıcıya yol gösterecek şekilde hazırlanmıştı. Kullanıcı yıldız ile işaretlenmiş tüm zorunlu alanlar doldurarak 5 dakika içerisinde başarıyla ilan ekleyebilir.

Fakat Merkandi’de satış yapmak istiyorsanız en önemlisi, ilanın doğru bir şekilde yazılmasıdır. Kullanıcıların dikkatını çekmek için birkaç ipucu kullanabilirsiniz.

İlan edilen ürün

Ürün tanımı kısa olup aşağıdaki sorulara cevap içermeli:

  • Ne satıyoruz?
  • Renk / model / beden seçimi var mı?
  • Ürün durumu nedir? Ürün defolu veya hasarlı mı? Sıfır ürünü mü yoksa ikinci el mi?
  • Ürün stok mu yoksa devamlı satışta mı?

Ürün markalıysa bunu kesinlikle yazmanız lazım. Ürünün yapıldığı malzeme, ölçüler, gıda veya kozmetikse son kullanma tarihi gibi önemli bilgiler yazmayı unutmayın. İlanda daha fazla ayrıntılı bilgi verirseniz alıcılar sizi sorularıyla rahatsız etmez. Detaylı ürün tanımı iyi bir reklam olabilir.

İlan başlığı

İlan başlığı ne çok kısa ne uzun olmalı. İlan başlığı yazarken örneğin, Ayakkabı yazmayın. Biraz daha fazla detay vermekte fayda var. Bunun yerine Bayan spor ayakkabı yazabilirsiniz. Başlıkta maksimum 70 karakter girebildiğinizden dolayı uzun başlık yazarsanız sadece bir kısmı görüntülenecek. Kesik cümle iyi görünmüyor. Üstelik, pazarda gibi Avrupa’nın en iyi satıcısından süper ayakkabı da yazmayın. Ciddi ve net başlık sizi güvenilir bir satıcı olarak gösterecek.

Kalite

Sattığınız ürün defolu veya hasarlıysa bunu yazmaktan korkmayın. Çok kullanıcı bu ürünler aramakta. Doğru bilgilerin verilmesi çok önemli çünkü sizi güvenilir bir satıcı olarak göstermekte. C sınıflı ürün satıyorsanız B/C sınıf yazmayın çünkü ya erken ya geç müşteriniz gerçeği öğrenir ve hakkınızda kötü bir yorum yazabilir. Kötü reklamın iyi reklamdan daha güçlü olduğunun farkında olmanız gerek.

Miktar

Çok ilan eklemekte büyük fayda var. Ayakkabı satıyorsanız ayrı ilanlarda, örneğin, bayan ve çocuk ayakkabı veya terlik ve stiletto ayakkabı teklif edebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar ilanlarınıza daha kolay ulaşırlar ve aynı zamanda daha çok kullanıcıya isminizi duyuracaksınız.

Kapsam

İlanınızı daha çok müşteriye ulaştırmak istiyorsanız size Merkandi’nin verdiği ilanın çok dilde ekleme imkanı muhtemelen kullanınız. Bu sayede bir kez eklediğiniz ilan Merkandi’nin tüm diğer 17 dil sürümünde (www.merkandi.com.trwww.merkandi.com, www.merkandi.fr, www.merkandi.eswww.merkandi.de vs.) yayınlanacak. Yabancı diliniz yok mu? Problem değil. İlanınızı Google Translate kullanarak çevirebilirsiniz. Sonra tercüman ekibimiz çevirinizi düzeltir, merak etmeyin. İşleriniz yoğunsa Müşteri Hizmetlerimize haber verip adınıza ilan çevirilerini girmemizi sorabilirsiniz.

Fotoğraf

İnternet üzerinden alışveriş yaparken satın aldığımız ürün sadece fotoğraflarda görebiliriz. Bu sebepten fotoğraflar çok kaliteli, net ve gerçek olmalı. Resim çözünürlüğünün yüksek olması gerektiğini de unutmayın. Mağazanızda, deponuzda fotoğraf çekmekten korkmayın. Bunun gibi fotoğraflar sizi yeri, deposu, mağazası var olan güvenilir bir satıcı olarak gösterir.

Minimum alım

Hiç kimse ürünleri gözü kapalı almak istemez. İnternet üzerinden alışveriş güzel bir şeydir ama en büyük devavantajı ürün görme şansının olmaması. Bu yüzden alıcılar genellikle ilk siparişte çok ürün söylememeyi tercih ederler. Minimum sipariş belirtirken bunu unutmayın. Evet, ürünler çabuk satmak isteyebilirsiniz fakat aynı zamanda alıcıları anlamaya çalışın. Sattığınız ürünler ilanda yazdığınız gibiyse alıcının ilk siparişi küçük olsa da ürünlerinizi görüp kalitesinden emin olduktan sonra daha büyük siparişler verir. Hatta sizin devamlı müşteriniz de olur.

Fiyat

Merkandi uluslararası toptancılık platformu olduğu için portalımızı Avrupa’ya ihracat yapmak için kullanabilirsiniz. Bazı ürünlerin Avrupa’da daha pahalı olduğu malum. Fakat fiyat belirtirken Avrupa’ya satıyorum diye çok yüksek fiyat vermeyin. Kullanıcılarımızın İnternet’e erişimi var, fiyat karşılaştırabilirler. Ayrıca ürünlerinizi Avrupa fiyatlarına sattığınız zaman ilanınızın özelliği, uygun fiyattan dolayı cazipliği kaybolur. Daha düşük fiyata daha çok mal satmakta fayda var.