Toptan markalı giyim alımı


sweater-428616_960_720-768x508

Markalı giyim portalımızda en çok aranan ürünlerden biri. Markalı giyim tekliflerine bakarken bu ürünlerin gerçekten orijinal olup olmadığını düşünebilirsiniz. Maalesef bu konuda çok dikkatli davranmalısınız çünkü birçok satıcı taklit ürün satıyor. Herşey satıcı ve ürün menşeiye bağlı.

Giyim distribütöründen alım

Eğer doğrudan markalı giyim distribütöründen mal alıyorsak ondan bize ürünlerin orijinallik sertifikasını göstermesini isteyebiliriz. Fakat bazen bu mümkün olmayabilir çünkü bazı üreticiler bu tip sertifika sağlamıyor. Bu durumda distribütör ve üreticinin imzaladığı ve distribütör verileri içeren anlaşma sorabiliriz.

Bilmediğimiz bir satıcıdan alım

Piyasada resmi distribütör olmayan satıcının birçok markalı giyim teklifi mevcut. Bu tekliflerin çoğu çok büyük rakamlarda satış yapan markalı giyim toptancılarından geliyor. Bazu girişimciler için bu toptancıların talep ettiği minimum sipariş miktarları bir engel olabilir. İşte bu yüzden bazı satıcılar büyük miktarlarda markalı giyim alıp biraz daha yüksek fiyata daha küçük siparişler kabul ederek toptan satış yapıyorlar. Ürünlerin orijinalliğini kanıtlamak için mal aldıkları satıcının satış anlaşmasının kopyasını kullanıyorlar fakat dikkat edin – bu evrak bize hiç bir garanti vermez.

Peki, bu durumda ne yapabiliriz? Daha güvenilir bir satıcı seçelim. En azından sattığı ürünlerin Çin’den değil, Avrupa’dan gelmiş olsun.

Bu konuda bile bilgimiz yoksa mümkün olduğu kadar ürünleri kontrol etmeye çalışalım. Mümkünse satıcının yerini ziyaret edip ürünlere dikkatlice bakalım. Bunun gibi imkanımız yoksa numune rica edelim. Satın almak istediğimiz ürün modellerinin üreticinin teklifinde gerçekten olup olmadığına bakalım. Belki satıcının bize teklif ettiği modeller üretici üretmiyor bile. Ayrıca süper indirimlere güvenmeyelim. Orijinal markalı giyim pahalıdır ve bunu aklımızda tutalım. Eğer perakende satışta, örneğin, Versace tişörtünün fiyatı 250-300 TL’den başlıyorsa toptan bile 10EUR’ya satılan ürünün orijinal olacağını hayal etmeyelim.

En büyük garanti bize kesinlikle orijinallik sertifikası verir.