Toptan telefon alımının püf noktaları


smartphone-1957737_960_720-768x496

Giyim ve giyim aksesuarlarının taklitlerinin büyük sayılarda üretildiği malum. Bazen taklit ürünler o kadar kaliteli olurki orijinal olmadığını farkedebilmek için ya uzman olmak ya branşla çok ilgilenmek şart. Peki ya telefonlar? Taklit telefon var mı?

Maalesef, var. Avrupa ve Türkiye’de bu problem pek bilinen değil. Piyasada mevcut olan elektronik cihazların orijinal olmayabildiğini hiç düşünmüyoruz bile çünkü sahte ürünlerin Çin’den Türkiye veya Avrupa’ya getirilmesi çok zordur. Buna rağmen sahte telefonlar ara sıra piyasamızda bulunur. Toptan telefon alımını düşünüyorsanız aşağıdaki listeyi kesinlikle okuyunuz.

1. Karşılaştır

Bazen sahte telefon orijinal modeline çok benziyor ve herhangi bir fark bulmak gerçekten çok zor olabilir. Bu yüzden en iyisi, almak istediğimiz telefonu bize %100 orijinallik garantisi veren resmi mağaza veya Media Markt gibi büyük mağazalardan gelen telefon ile karşılaştırmaktır.

2. Yazı kalitesi

Ambalajdaki yazılara iyice bakalım. Ucuz taklit telefonlarda ambalajdaki farkler kolay bulunabilir. Fakat bazen tıpkı orijinal gibi görünüyor. Bu durumda fark nerede arayabiliriz? Ambajadaki yazı kalitesinde. Orijinal ambalajlarda yazı tipi hizalanmış, keskin, mürekkep ise çok siyah olur. Sahte ambalajlardaki yazıtipi bazen ev yazıcıda yazdırılmış gibi görünüyor.

3. Yazılım

Eğer telefon açınca Çince yazılım görürsek elimizde taklit telefonun olduğundan emin olabiliriz. Eğer telefondaki yazıtipi ClearType (düz), renkler canlı değilse ve bazı arayüz elemanları orijinal modelinden farklıysa telefon kesinlikle orijinal değil.

4. Telefon içi

Telefon içine bakmak çok önemli. Bataryadan başlayalım. Birçok Çinli üretici ürettiği taklit telefonlara dışarıdan orijinal modelin görünümünün sağlanmasına çok dikkat ediyor ama telefon içine pek önem göstermiyor. Orijinal batarya ve telefon içlerinin fotoğrafları internette kolay bulunabilir. Onlara bakıp almak istediğimiz telefonla karşılaştıralım. Fark varsa genellikle kolay bulunur.

5. İşletim sistemi

Eğer Samsung Galaxy gibi son model telefon alıyorsak Android 6 veya 7 gibi işletim sistemi ile donatılmış olmalı. Taklit telefonda işletim sistemi eksik olur.

6. Kalitesiz parçalar

Telefon alırken aşağı yukarı sahip olduğu teknik özelliklerini biliyoruz. Eğer üretici bu telefonun kamerasi süper diyorsa satın alırken hemen ona bakalım. Kamera açıp hızlıca odağı yakalayıp yakalamadığına bakalım, fotoğrafların kalitesini inceleyelim. Ayrıca taklit telefonlarda boya genellikle kalitesiz olup 2-3 ay kullanıldıktan sonra kenarlarda çıkabilir. Orijinal telefonlarda birkaç yıl kullanılmışsa bile boya yeni gibi olur.

7. Seri numarası

Son zamanlarda telefon üreticileri telefon seri numarası ile telefonun orijinallığını kontrol edilebilmesini sağlayan uygulamalar sunuyor. Bunun gibi uygulama varsa indirelim ve telefonun seri numarasını girelim. Bu şekilde telefonun orijinallığından %100 emin olabiliriz.

Evet, bunlar en önemli hususlar. Maalesef taklif ürün piyasası çok hızlı gelişiyor ve zaman geçtikçe taklit ürünlerin bilinmesi zorlaşıyor. Telefonlarınızı güvenilir kaynaklardan alın ve her zaman orijinallık sertifikasını isteyin. Eğer toptan telefon arıyorsanız tarafımızca doğrulanmış satıcıların tekliflerine bakın.