Kredi kartım reddedildi – Merkandi’de hesap ödemesini nasıl yapabilirim?


Merkandi platformumuzda birkaç ödeme yöntemi mevcut fakat en avantajlı kredi kartı ile ödemedir. Hesap ödemesini kredi kartı ile yaparsanız, ödemeniz hemen bize ulaşır ve hesabınız otomatik olarak aktif edilecek. Ayrıca kredi kartı ile yapılan ödemelerde 12 taksit imkanı bulunuyor! Kredi kartınızla ödeme yaparken yurt içi havale yapıyorsunuz, bu sayede ek banka masrafları karşılamak zorunda değilsiniz!

Türkiye’de kullanılan kartların çoğu Visa veya MasterCard. Bu firmalar durmadan ürünlerine yeni fonksiyonlar ekliyor. Bunlardan biri temassız ödemedir. Daha birkaç yıl önce temassız kart ile ödeme hayal gibiydi, günümüzde neredeyse kartlı ödeme sağlayan tüm mağazalarda uygulanır. E-ödemelerin benzer tarihi var.

Kredi kartım reddedildi. Ne yapabilirim?

  • ilk olarak kredi kartınızla internette alışveriş ve ödeme yapabildiğinizden emin olunuz. Bazı kartlarla internette ödeme yapılmaz. Üstelik, kartınızla e-alışverişin mümkünse bile genellikle bu fonksiyonu alışverişten önce aktif etmek gerekir.
  • Ödeme reddedildiyse banka veya sunucu ile iletişimde bir hata olmuş olabilir. Bu durumda tekrar deneyiniz fakat ikinci ve üçüncü girişiminiz başarısız olursa…
  • girdiğiniz PİN kodu dikkatlice kontrol ediniz. Kod girerken çok dikkatli olun çünkü birkaç defa yanlış kod girerseniz kartınız bloke edilebilir. PİN kodu hesaba atanmış cep telefonunuza mesaj ile gönderiliyor. Doğru telefonun yanınızda olduğundan emin olunuz. Ayrıca kod girmek için belirli bir süre var. Genellikle 2-3 dakika. Bu süre geçtikten sonra kod girerseniz işlem reddedilir.
  • Hesabınızda yeterince para olmaması başka bir sebep olabilir. Belki son zamanda yaptığınız alışverişi unuttunuz? Ya da hesabınızda limit var ve onu unutmuş olabilirsiniz?
  • Ödemeniz banka güvenlik sisteminin tarafından bloke edilmiş olabilir. Tüm banka işlemleri izlenir ve bazen çeşitli sebeplerden ödeme bloke edilebilir. Bankalar özellikle kartınızın çalındığını şüphelediğinde bu kartla yapılan ödemeler kabul etmiyor. Örneğin, pek seyahat yapmadığınız halde bir gün Kamboçya’dan bir şey almak isterseniz bankaya bu işlem şüpheli gelebilir ve kartınız reddedilebilir.

Yukarıda yazdığımız tüm durumlarda ilk olarak bankanızla iletişime geçmekte fayda var. Ayrıca Merkandi Müşteri Hizmetleri kredi kartınızın reddedilme sebebini öğrenmeye yardımcı olabilir.